Pagina 2 di 2 PrimaPrima 12
Risultati da 11 a 14 di 14
  1. #11
    Utente Junior L'avatar di clingonboy
    Iscritto dal
    2010
    Messaggi
    23
    Professione
    Progettista meccanico
    Regione
    Vicenza
    Software
    SolidWorks, Autocad

    Predefinito

    Citazione Originariamente Scritto da SolidUser Visualizza Messaggio
    Oltre al suggerimento di jenuary, il problema a mio avviso è sul PC.
    O il PC è sottodimensionato per l'uso che ne va con il CAD o ci sono dei problemi di installazione.
    Ho usato SW su un PII e non ho mai avuto un messaggio del genere.
    Probabilmente dipende da come lavori e da quanti file tieni aperti contemporaneamente.

    Lunedì se riesco provo la soluzione di jenuary e vediamo

  2. #12
    Utente Senior
    Iscritto dal
    2010
    Messaggi
    1069
    Professione
    Progettista
    Regione
    Veneto
    Software
    SolidWorks 2013 SP1.0

    Predefinito

    Citazione Originariamente Scritto da clingonboy Visualizza Messaggio
    Probabilmente dipende da come lavori e da quanti file tieni aperti contemporaneamente.

    Lunedì se riesco provo la soluzione di jenuary e vediamo
    Hai letto l'articolo che ho postato ?
    Il database viene letto subito e tutto.
    Quel messaggio di errore è fuorviante.
    Sono sicuro che il problema non si risolve con lo switch.
    Comparirà nuovamente.
    Quando saturi la RAM, passi alla memoria su HD.
    Quando ti avvicini a limite ti compare una icona sulla task bar rappresentata da un triangolo giallo con un punto esclamativo.
    Quindi non è legato a come lavoro o da quanti file ho aperto, il fatto che si presenti o no.
    Ti ricordo che i fori wizard sono presenti dalla versione 2000.
    A quel tempo il SO e l'HW non era neanche paragonabile a quello che trovi in PC da 500 Euro.
    Il problema è l'installazione di SW o l'iterazione di qualche suo file con quelli di Windows.

  3. #13
    Utente Standard L'avatar di jenuary
    Iscritto dal
    2007
    Messaggi
    385
    Professione
    Progettista e Programmatore VB.Net
    Regione
    Veneto
    Software
    Solidworks

    Predefinito Soluzione

    Sui miei pc a 32 bit utilizzo la modifica del boot.in.
    Credetemi, funziona!
    Ciao a tutti

  4. #14
    Utente Senior
    Iscritto dal
    2010
    Messaggi
    1069
    Professione
    Progettista
    Regione
    Veneto
    Software
    SolidWorks 2013 SP1.0

    Predefinito

    Riporto l'articolo dal KB di supporto della SolidWorks Corp.

    The error “Out of memory or other error trying to initialize data source from standards file ‘<file path>\HoleWizardFavorites.mdb’” can occur after launching the Hole Wizard and using the favorites. Some possible causes of this error are:

    1. The Hole Wizard and Toolbox folder path in System Options > Hole Wizard/Toolbox is not accurate; ensure that the correct path is set and the SWBrowser.mdb file is not corrupt. To test for corruption, rename the existing database and temporarily replace it with the default SWBrowser.mdb file located in "C:\Program Files\SolidWorks Corp\SolidWorks\Toolbox\data utilities\lang\English".

    2. The system is very low on memory.
    To check whether this is the case, track the amount of memory used by SolidWorks via Performance Monitor, as described in Solution S-020994 or with VMmap described in Solution S-052810. If the virtual bytes measurement is in the range of 1.5GB to 2GB for a 32-bit system, then the error is likely caused by insufficient memory. In this case, the user may consider initiating Hole Wizard first immediately after launching SolidWorks, enabling the 3GB switch (S-05432), or switching to a 64-bit system with more physical memory (RAM). Without making any changes to the system, a possible workaround is to close other files and applications which are not in use.

    3. The .mdb database file is corrupt.
    HoleWizardFavorites.mdb is a database which stores Hole Wizard favorites. It is generated when the user first creates a Hole Wizard favorite by clicking "Add or update favorites" in the Hole Wizard Property Manager. If a corrupt HoleWizardFavorites.mdb file is suspected, try generating a new database file:
    a) Check the location of the Hole Wizard Favorites database, in System Options -> File Locations -> Hole Wizard Favorites Database.
    b) Browse to that directory in Windows Explorer.
    c) Rename HoleWizardFavorites.mdb to something else, such as HoleWizardFavorites_old.mdb
    d) Restart SolidWorks.
    e) Create a new Hole Wizard favorite.
    A new HoleWizardFavorites.mdb file should be generated automatically.
    In SolidWorks 2007 SP3.0 and previous versions, the equivalent of HoleWizardFavorites.mdb is Default.mdb.

    4. The user does not have sufficient permissions to HoleWizardFavorites.mdb database file.
    Check the permissions to the folder where HoleWizardFavorites.mdb exists. The user should have read and write permissions. Some tests to verify whether the user has sufficient permissions include:
    - Opening HoleWizardFavorites.mdb from the local machine using either Microsoft Access or Excel.
    - Moving the database file to a different location and changing the path in System Options -> File Locations -> Hole Wizard Favorites Database.
    - Logging into Windows as Administrator and checking whether the behavior is the same.

    5. A necessary DLL(s) is not registered. The most common cause of this problem is the presence of an anti-virus program running during the installation of SolidWorks.
    The following DLLs must be registered in order for Hole Wizard favorites to function properly (the first two DLL files listed are the most likely cause):

    - "C:\Program Files\Common Files\System\ado\msadrh15.dll"
    - "C:\Program Files\Common Files\System\Ole DB\OLEDB32.DLL"
    - "C:\Program Files\Common Files\Microsoft shared\DAO\dao360.dll"
    - "C:\Program Files\Common Files\System\ado\msadox.dll"
    - "C:\Windows\System32\msjetoledb40.dll"
    - "C:\Windows\System32\msjet40.dll"
    - "C:\Windows\System32\msjtes40.dll"

    On 64-bit computers, the paths are typically different, though the DLLs are the same
    The DLLs will be found in "C:\Program Files (x86)\Common Files" and in "C:\Windows\SysWOW64"

    To register the DLLs:
    a) Log into Windows as Administrator.
    b) Open a command prompt (Windows Start -> Run -> type cmd, hit enter)
    c) In the command window, type regsvr32 followed by a space.
    d) In Windows Explorer, browse to the DLL file which needs to be
    e) Drag the DLL file into the command window.
    f) After the full path name of the DLL file populates in the command prompt, hit enter.
    g) A message should appear stating whether the registration succeeded.
    h) Once the DLL files have been registered, restart SolidWorks and check whether the issue still occurs.

    6. If an error is encountered while registering DLLs, make sure that Windows® XP SP2 or later is installed, as the installation of Windows XP SP2 automatically installs the 2.8 SP1 version of the Microsoft® Data Access Components (MDAC). If the failure is still detected, download and install the latest version of the MS Jet database components.
    http://support.microsoft.com/default...b;en-us;239114

    If the problem persists, please contact your local SolidWorks reseller for further assistance


  • Pagina 2 di 2 PrimaPrima 12

    Discussioni Simili

    1. Memoria RAM
      Di marco valsecchi nel forum Hardware
      Risposte: 14
      Ultimo Messaggio: 30-06-2011, 18: 18
    2. Errore memoria contigua
      Di marcofa nel forum CATIA V5 Infrastructure
      Risposte: 1
      Ultimo Messaggio: 18-03-2010, 11: 48
    3. Errore di memoria in fase di rendering?
      Di lmassimo79 nel forum Revit
      Risposte: 10
      Ultimo Messaggio: 14-10-2009, 15: 57
    4. Risposte: 3
      Ultimo Messaggio: 09-09-2009, 20: 10
    5. Memoria
      Di Christian_spinelli nel forum Creo Parametric - Configurazione
      Risposte: 5
      Ultimo Messaggio: 06-11-2008, 19: 02

    Segnalibri

    Segnalibri

    Permessi di Scrittura

    • Tu non puoi inviare nuove discussioni
    • Tu non puoi inviare risposte
    • Tu non puoi inviare allegati
    • Tu non puoi modificare i tuoi messaggi
    •  





    CAD3D.it - la community dei progettisti